Eläintarhan taiteilijaresidenssi

Inspiroidu tunnelmallisessa 1800-luvun puuhuvilassa, luonnon helmassa, kaupungin keskellä!

Helsingin kulttuurikeskuksen ylläpitämä Eläintarhan huvilan taiteilijaresidenssi on suunnattu pääasiassa ulkomaalaisille ja ulkomailla vakinaisesti asuville suomalaisille taiteilijoille. Residenssi on avoinna sekä taiteilijoille, jotka tulevat Helsinkiin paikallisten yhdistysten vieraaksi että itsenäisesti työskenteleville taiteilijoille. Kaikkien taiteenalojen hakijat huomioidaan tasavertaisesti.

Residenssijaksojen pituudet vaihtelevat viikosta yhteen kuukauteen taiteilijan tarpeiden mukaisesti.

Residenssitilat

Huvilan tilat tarjoavat asukkailleen kodinomaista asumista: vuokrattavana on viisi yksilöllisesti sisustettua kahden hengen huonetta. Neljässä huoneista on myös lisävuodemahdollisuus. 

http://www.elaintarhanhuvila.fi/fi/residenssitilat

Hakumenettely

Taiteilijaresidenssiin voivat hakea eri alojen taiteilijat. Hakemuksia voi lähettää ympäri vuoden.  Seuraavan vuoden hakemuksen voi lähettää kuluvan vuoden elokuun 1. päivästä lähtien. 

www.elaintarhanhuvila.fi/fi/hakumenettely
Hakulomake

Täytä lomake sähköisenä.


ResArtis

on yli 500 residenssitoimijan maailmanlaajuinen verkosto. Lue lisää englanninkieliseltä sivustolta


TransArtists

TransArtists.org-verkosto edistää taiteilijoiden liikkuvuutta kansainvälisesti. Lue lisää englanninkieliseltä sivustolta.


Tulossa residenssiin?

Ohjeita residenssiin hyväksytyille.
Katso saapumisohjeet ja käytännön vinkit asukkaalle.


artinres.fi

Tutustu sivustoon, joka välittää ja kokoaa tietoa suomalaisesta residenssikentästä sekä residenssimahdollisuuksista taiteilijoille ja yhteisöille.


Tukea taiteelle

Helsingin kulttuurikeskus jakaa vuosittain taide- ja kulttuurikentälle noin 17 miljoonaa euroa avustuksina ja apurahoina. Tutustu avustusmuotoihin.