Eläintarhan taiteilijaresidenssi

Inspiroidu tunnelmallisessa 1800-luvun puuhuvilassa, luonnon helmassa mutta keskellä kaupunkia!

Helsingin kaupungin ylläpitämä Eläintarhan huvilan taiteilijaresidenssi on suunnattu pääasiassa ulkomaalaisille ja ulkomailla vakinaisesti asuville suomalaisille taiteilijoille. Residenssi on avoinna sekä taiteilijoille, jotka tulevat Helsinkiin paikallisten yhdistysten vieraaksi että itsenäisesti työskenteleville taiteilijoille. Kaikkien taiteenalojen hakijat huomioidaan tasavertaisesti.

Otamme vastaan hakemuksia ympäri vuoden. Tällä hetkellä residenssijaksoa voi hakea 31.12.2018 saakka. Residenssijaksojen pituudet vaihtelevat viikosta kahteen kuukauteen tilan ja taiteilijan tarpeiden mukaan.

Residenssitilat

Huvilan tilat tarjoavat asukkailleen kodinomaista residenssiasumista. Vuokrattavana on viisi yhden hengen huonetta, joista neljässä on lisävuodemahdollisuus. 

http://www.elaintarhanhuvila.fi/fi/residenssitilat

Hakumenettely

Taiteilijaresidenssiin voivat hakea kaikkien alojen ammattitaiteilijat. Hakemuksia voi lähettää ympäri vuoden, aina vuoden 2018 loppuun.

www.elaintarhanhuvila.fi/fi/hakumenettely
Hakulomake

Täytä lomake sähköisenä.


ResArtis

on yli 500 residenssitoimijan maailmanlaajuinen verkosto. Lue lisää englanninkieliseltä sivustolta


TransArtists

TransArtists.org-verkosto edistää taiteilijoiden liikkuvuutta kansainvälisesti. Lue lisää englanninkieliseltä sivustolta.


Tulossa residenssiin?

Ohjeita residenssiin hyväksytyille.
Katso saapumisohjeet ja käytännön vinkit asukkaalle.


artinres.fi

Tutustu sivustoon, joka välittää ja kokoaa tietoa suomalaisesta residenssikentästä sekä residenssimahdollisuuksista taiteilijoille ja yhteisöille.


Tukea taiteelle

Helsingin kaupunki jakaa vuosittain taide- ja kulttuurikentälle noin 17 miljoonaa euroa avustuksina ja apurahoina. Tutustu avustusmuotoihin.