Tervetuloa residenssiin!


 • ​​​​​​​Ilmoita sähköpostitse vähintään 1 viikko ennen vuokrausjakson alkua huvilalle saapumisaika, ja sovi avainten luovutuksesta. Avainten nouto sovitaan huvilalle toimistoaikaan, mieluiten keskiviikkoisin tai torstaisin. Avaimet luovutetaan pääsääntöisesti asukkaalle itselleen saapumispäivänä mutta tapauskohtaisesti kuittauksen avaimesta voi tehdä myös vastaava tuottaja tai muu yhteyshenkilö.
 • Sisäänkirjautuminen (check-in) 1. vuokrauspäivänä aikaisintaan klo 14.00.
 • Uloskirjautuminen (check-out) viimeistään klo 12.00 ellei toisin sovita.
 • Myöhemmästä lähtöajasta tai aiemmasta saapumisajasta on aina sovittava ennakkoon.
 • Avain jätetään residenssihuoneeseen ja huoneen ovi suljetaan.
 • Hakija on velvollinen ilmoittamaan asukkaiden henkilötiedot ennakkoon residenssin vastaavalle sähköpostitse, turvallisuussyistä. Tietoja ei käytetä kaupalliseen tarkoitukseen. Henkilötiedot ovat syntymäaika, kansalaisuus ja nimi kuten passissa lukee.
 • Hakija on tietoinen, että asumismuoto residenssissä on osin yhteisasumista muiden residenssitaiteilijoiden kanssa. Lisäksi hän on tietoinen, että residenssi ei ole esteetön. Asukas on itse vastuussa tarvittavista henkilö- tai omaisuusvahinkovakuutuksista. Tupakointi on sisätiloissa kielletty.
 • Residenssiasukkaat eivät voi tuoda mukanaan majoitukseen lemmikkieläimiä.
 • Residenssin avaimen vastaanottaja ja kuittaaja on vastuussa avaimesta. Mikäli avain katoaa, on kuittaaja tai hänen edustamansa taho velvollinen maksamaan uuden avaimen teettämisen. Tapauskohtaisesti arvioidaan, onko tarve koko residenssin uudelleensarjoitukseen, kuittaajan kustantaessa tämän. Kiinteistön tai irtaimiston vahingoittumisesta on ilmoitettava talon vastaavalle välittömästi.

Saapumisohje


Julkisella liikenteellä:
Lähimmät julkisen liikenteen (bussit, raitiovaunut, metro) pysäkit ovat Hakaniemessä. Kävelymatkaa sieltä on 800 metriä residenssiin, meren rantaa myötäilevää Eläintarhantietä pitkin. Lisäksi jokunen bussi pysähtyy Kuntatalon pysäkillä, os. Toinen Linja 33. Sieltä kävelymatkaa kertyy 600 m. Eläintarhan huvilan lähialueen kartta löytyy täältä.

Lentokentältä:
Helsinki-Vantaan lentokentältä pääset residenssiin joko paikallisjunalla tai bussilla.

 • Juna: Lähtöpaikka Terminaalien 1 ja 2 välistä, 5-15 minuutin välein, Helsingin suuntaan. Aikataulu- ja muut tiedot löytyvät Finavian sivuilta sekä VR:n sivuilta (hae aseman nimellä: Helsinki Lentoasema).
 • Bussi: Bussi nro 615 Helsingin suuntaan. Poistu pysäkillä ”Hakaniemi”. Matka-aika n. 40 minuuttia. Myös bussi nro 415N lentokentältä Helsingin keskustaan, ei Hakaniemen kautta. Aikataulutiedot HSL:n sivuilla.


Matkustajalautalla Ruotsista tai Virosta:
Laivat saapuvat neljään eri satamaan, joista jokaisesta on raitiovaunuyhteys residenssin lähimmälle pysäkille Hakaniemessä.

 • Länsiterminaalista: linja 4T (huom. linja 4 ei pysähdy Hakaniemessä, vaan vaihda poistuen pysäkillä Lasipalatsi, Mannerheimintie 9, ja kävele n. 150 m Kaivokadulle linjojen 1, 3, 6 tai 9 pysäkille)
 • Olympia -ja Makasiiniterminaalista: linja 3
 • Katajanokan terminaalista: linja 4T

Aikataulutietoja


Junalla Venäjältä tai muualta Suomesta:
Julkiset yhteydet päärautatieasemalta: Kaikki bussit pohjoisiin kaupunginosiin Rautatientorilta, sekä metro ja raitiovaunut # 1,3,6, 7B ja 9 pysähtyvät pysäkillä ”Hakaniemi”.


Kävellen:

 • Päärautatieasemalta huvilalle: Päärautatieasemalta pääseet residenssiin kävellen n. 20 minuutissa. Kävelytie radan itäisellä puolella, Eläintarhan lahden kupeesta johtaa läpi Kaisaniemen puiston suoraan residenssin. Rautatieaseman ja lähialueen kartta (pdf)
 • Hakaniemestä huvilalle: Jäätyäsi pois julkisesta kulkuvälineestä Hakanimen torilla kävele kohti ruskeanväristä Ympyrätaloa. Eläintarhantie alkaa Ympyrätalon ja merenlahden (Eläintarhanlahden) välistä. Paikka on Hakaniemenranta. Jatka noin 8 minuuttia pitkin Eläintarhantietä, kunnes näet vasemmalla puolella Piritta-kahvilan kyltin. Huvila on suoraan Piritan yläpuolella rinteessä. Pääset pääoville talon sivuitse johtavaa tietä pitkin. Muistathan sopia saapumisajan ennakkoon huvilan henkilökunnan kanssa.