31.01.2017 15.20

Tule kuulemaan taiteen ja kulttuurin avustusjärjestelmän uudistamisesta

Kaupunki uudistaa taiteen ja kulttuurin avustusjärjestelmäänsä kevään 2017 aikana. Helsingin kulttuurikeskus järjestää aiheesta 14.2. klo 17 yleisötilaisuuden, jossa kaikilla kaupunkilaisilla, asukas- ja kaupunginosayhdistysten, yhteisöjen ja järjestöjen edustajilla on mahdollisuus kuulla uudistuksesta ja sen tuomista muutoksista.

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta päätti joulukuussa, että Helsingin kaupunki ottaa käyttöön uudet taiteen ja kulttuurin avustusmuodot sekä niihin liittyvät arviointiperusteet 1.6.2017 lähtien. Uudessa avustusjärjestelmässä mm. siirrytään nykyisestä kahdeksasta avustusluokasta kolmeen ja otetaan käyttöön pitkäjänteistä kulttuurityötä tukevat monivuotiset taide- ja kulttuuriavustukset. Avustuksia on mahdollista jatkossakin hakea sekä pysyväisluonteiseen että projektimuotoiseen toimintaan.

Uudistus valmisteltiin yhdessä taidekentän ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Uudistustyötä jatketaan siten, että helmi-maaliskuussa Helsingin kulttuurikeskus järjestää aiheeseen liittyviä tiedotustilaisuuksia ja huhti-kesäkuussa neuvontatilaisuuksia uudenmuotoiseen hakemiseen. Uusista hakumenettelyistä – mm. hakuajoista ja -lomakkeista – informoidaan hakijoita ennen kesäkuuta.

Taiteen ja kulttuurin avustusuudistusta koskeva yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 14.2. klo 17–19 Caisassa, Mikonkatu 17 C. Katso yhteystiedot

Caisan yhteystiedot

Voit jättää etukäteen kysymyksiä uudistuksesta kulttuurikeskuksen valmistelijoille oheisesta linkistä avautuvalla lomakkeella. Kysymyksiä käsitellään avustusuudistuksen tiedotustilaisuuksissa.

Jätä kysymyksesi täällä:

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1469103&chk=S26HY2WJ

Lue lisää uudistuksesta

Lisätiedot:

Reetta Sariola, kulttuurisuunnittelija, Helsingin kulttuurikeskus, reetta.sariola@hel.fi, 09 310 32 987
Veikko Kunnas, osastopäällikkö, Helsingin kulttuurikeskus, veikko.kunnas@hel.fi, 09 09310 37002