30.11.2018 09.38

HIAP Eläintarhan huvilan residenssin koordinaattoriksi

Vuoden 2019 alusta HIAP – Helsinki International Artist Programme tulee vastaamaan Eläintarhan huvilan residenssin koordinoinnista.

Villa Eläintarha tulee keskittymään lyhytkestoisiin tuotantoresidensseihin, erityisesti esittävän ja julkisen tilan taiteen alueilla. Residenssin minimikesto on yksi viikko ja maksimi kaksi kuukautta. Residenssiä voivat hakea kaikki kulttuurialan ammattilaiset.

"On hienoa että Helsingin kaupunki on päättänyt säilyttää Eläintarhan huvilan residenssitoiminnan. HIAP tulee jatkamaan residenssin toimintaa samalla fokuksella kuin aikaisemmin, eli keskittyen pääasiassa tukemaan festivaalien ja muiden ruohonjuuritason organisaatioiden toimintaa. Residenssit tekevät mahdolliseksi sen, että nämä organisaatiot voivat toteuttaa haastavia kansainvälisiä teostuotantoja", kertoo HIAP:n johtaja Juha Huuskonen.

Eläintarhan huvila on Tokoinrannassa sijaitseva, 1800-luvun lopulla rakennetussa puuhuvilassa toimiva taiteilijaresidenssi. Helsingin kaupunki käynnisti residenssitoiminnan huvilalla vuonna 2000. HIAP järjestää vuoden 2019 alussa esittelytilaisuuksia huvilan residenssistä kiinnostuneille taiteilijoille ja organisaatioille.

Eläintarhan huvilan residenssihaku vuodelle 2019 on nyt avattu. Lisätietoa osoitteessa http://www.hiap.fi/project/villa